The Virukoda Museum of Prehistoric Art Estonia

Vatjan kielen kurssitSukukansojen ystävät ry järjestää 15.-18.6.2017 matkan vatjan kielen kurssille Viroon. Kurssilla opitaan sukukielemme vatjan alkeita. Venäjällä Inkerinmaalla puhuttava vatjan kieli on nykyään erittäin uhanalainen. Kieleen tutustutaan myös laulujen ja tanssien kautta. Vatja on erittäin läheistä sukua suomen kielelle, joten sen alkeiden oppiminen käy suomalaisille helposti.

Kurssipaikkana on Virukoda, joka sijaitsee 70 km Tallinnasta itään. Virukoda on Viron muinaistaidekeskus, jonka näyttelyissä esitellään pohjoisten alueiden muinaistaidetta. Sen naapurissa sijaitsee Palmsen kartano ja Lahemaan kansallispuisto.Kurssin aikana tutustutaan kalliotaidenäyttelyyn ja kansallispuistoon.

Kurssin pääopettajana toimii Heinike Heinsoo (Tarton ylipiston itämerensuomalaisten kielten apulaisprofessori), jolla on pitkä kokemus vatjan kielen tutkimuksesta. Heinsoo on osallistunut kielen elvytykseen järjestämällä myös kursseja vatjalaisten asuinalueella Venäjällä.


Alustava ohjelma:
To 15.6. Laiva Helsingistä Tallinnaan aamulla/aamupäivällä. Bussilla Viitnaan, josta kuljetus kurssipaikkaan. Saapuminen perille n. klo 16.
Pe 16.6. Kurssipäivä
La 17.6. Kurssipäivä
Su 18.6. Aamupäivällä kuljetus Viitnaan, josta bussilla Tallinnaan. Sieltä laivalla Helsinkiin. Perillä Helsingissä illalla.
Kurssin hinta: 150

--
Heinike Heinsoo
Tartu Ülikooli läänemeresoome keelte dotsent
Eesti keele ja üldkeeleteaduse Instituut
Jakobi 2
Tartu 50090

email: heinike.heinsoo(at)ut.ee